Kamratstenen – igår, idag och för alltid!

Den senaste veckan har det rasslat till ordentligt när det gäller ”medspelare” – änglar som valt att stötta Blåvitt via Kamratstenen. Häromdagen hade drygt 440 betalningar registrerats och ytterligare ett femtiotal fakturor låg ute. Det här, änglar, börjar se riktigt bra ut!

Ni känner till det vid det här laget, men jag tar det igen. Kamratstenen är ett monument över IFK Göteborgs fantastiska historia och samtidigt över bygget av vår förenings nya hem, den nya Kamratgården. På stenen kommer bland annat namnet på våra legendarer – de spelare som spelat minst 200 matcher med Blåvitts A-lag – att skrivas in. Vid dessas sida kommer även ”medspelarna” att återfinnas, det vill säga de kamrater som med 1904 kronor bidragit till finansieringen av Kamratgårdsbygget.

Kamratstenen är därmed, åtminstone i mina ögon, jävligt speciell. Den är med sin kamratstjärneform och legendarerna på honnörsplatsen, på sätt och vis hela vår förenings historia i koncentrat. Då stenen får en central plats rent fysiskt i den offensiva satsningen på Kamratgårdskomplexet – den blir det första som möter besökare däruppe – och dessutom är en del av dess finansiering, är Kamratstenen också IFK Göteborg ”här och nu”. Och samtidigt är den en minnesplats skapad för den blåvita framtiden, för evigheten.

Jag bara älskar hela idén!

Sista datum närmar sig!

Från IFK kom härom dagen beskedet att sista datum för att bli medspelare närmar sig. Redan om fyra dagar, den 15 februari, stängs möjligheten att bidra genom fakturabetalning. Vill man istället bidra över nätet, så finns dock möjlighet ända fram till 29 februari.

Sedan dessa datum offentliggjordes har det enligt uppgift rasslat till ordentligt på anmälningssidan. Över trettio nya medspelare har tecknat sig och om vi räknar med de fakturor som beställts, så närmar vi oss nu 500-strecket. Det innebär nära nog en miljon kronor in i IFK Göteborg! Jag vet inte hur det är med er, men åtminstone jag tycker det börjar se riktigt, riktigt imponerande ut. Man ska trots allt ha respekt för att 1904 kronor är mycket pengar och att alla inte har möjligheten att stödja Blåvitt på just det här sättet. Men jag måste samtidigt tillägga att pengarna är förbannat väl spenderade – och de är ett enormt viktigt stöd för IFK Göteborg!

Vill du ta chansen att stödja föreningen och samtidigt föreviga ditt namn på Kamratstenen, så gör du det enkelt på officiella hemsidan. Om du har möjlighet att bidra, så har jag svårt att tro att du kommer ångra det stödet i framtiden.

Så, hur många medspelare hinner vi bli, innan möjligheten att teckna sig stänger den 29:e? Och viktigare – kommer du vara med?

Share