Reseberättelse från premiären

Äntligen dags för premiär! Det var säkert mångas tanke på lördagen. Det var nog både den ena och den andra som låg nästintill sömnlösa natten mellan 31 mars och 1 april. Allt på grund av längtan i bröstet samt en hel del förhoppningar.

Från klockan åtta börjar det komma den ena blåvita efter den andra. Alla kommer till Shellmacken med ett leende på läpparna. Nu vet vi alla att denna, till synes, oändliga väntan äntligen är över. Dubbeldäckaren rullar iväg när klockan har slagit 09:00. Änglarnas nya banderoll ”Supporterklubben Änglarna on tour” sätts upp i rutorna bak i bussen. I samråd med reseledare och resenärer bestäms det att vi denna dag hoppas över ett matstop på väg upp till Södertälje. Änglafansen ville komma upp så snabbt som möjligt och möta andra likasinnade. Eftersom denna resa hade två stycken chaufförer så kunde detta genomföras utan problem. Då tog vi istället någon extra ”andas-frisk-luft-paus”. På vår första paus passar reseledarna på att sälja lotter med fina vinster samt Änglarnas nya fina on tour t-shirt. Vinsterna bestod bland annat av en resa till AIK och en blåvit retrotröja, signerad av Bertil ”Bebben” Johansson. (Ni som ej hade möjlighet att köpa Änglarnas t-shirt denna resa kommer få en ny chans på hemmapremiären mot Norrköping. Både på förfesten och i paus under matchen. Självklart kommer den även att vara med på flera resor.)

Vi anländer till O’Learys i Södertälje efter en resa med gôtt snack, skönsång och skålande. Väl på puben är det redan massa folk, från många olika grupperingar. Men vi är där allihop för samma anledning – Vi Älskar Blåvitt ! En halvtimma innan bussen ska börja rulla mot arenan så kommer det ett överraskande väderomslag. Med snöflingor i samma storlek som radien på en kaffekopp. Dock har vi tur när vi kommer till arenan, det har slutat snöa. Solen tränger sakta men säkert genom molnen och vi får njuta av en halvlek med sol.

Själva matchen kan vi nog alla vara överrens om att vi kallar för ett riktigt aprilskämt. Det var drygt 1 200 göteborgssupportrar på plats, och skapade en fin stämning på läktaren. Den spelare som gjorde att vi fick känna glädje i första halvlek var Sobralense. Genom en tjusig nick gav han Blåvitt ledning över Syrianska med 1–0. Andra halvlek började i katastrof. Redan efter ungefär fem minuter hade Syrianska vänt spelat och skaffat sig en 2–1-ledning. Mer om denna match tror jag inte att vi behöver tala om…

När matchen äntligen var slut så begav vi oss alla till våra respektive färdmedel. Stämningen på änglabussen hemåt var ändå go’ och glad. Det skrattades och sjöng. Denna väg var det dock inte lika många blåvittlåtar som spelades. Konstigt nog. Vi stannade för ett matstopp på McDonalds i Norrköping. Innanför kassan sprang de som illbattingar fram och tillbaka för att vi skulle få vår mat så snabbt som möjligt. De skrattade även gott när resenärerna börja sjunga ”jobba, jobba, jobba”. Vi tackar för servicen!

Efter maten och att bussen har rullat i några minuter så börjar det bli allt tystare. Volymen på musiken skruvas ner några snäpp. Ljudnivån på dit- och hemvägen är av två helt olika slag. Det är fortfarande en go’ stämning och mycket sköna skratt. Efter några timmar anländer vi till slut till Shell igen. Folk går av bussen, kramas och säger hej då. Tack för denna resa och så ses vi på Trädgårn samt Gamla Ullevi den 9eapril, annandag påsk. Festen på Trädgårn börjar 11:30. Fri entré. 18-årsgräns. Ta med ett glatt humör samt viljan att heja fram våra spelare på planen från läktarna!

Erika Larsson

Share