Praktisk information inför AIK borta

IFK informerar, genom SLO Anders Almgren, om följande inför måndagens bortamatch på Friends Arena:

Bortasektion och biljetter
Vår läktare på Friends arena är sektionerna 305-307, på tredje etage. Man når dem via entré H i arenans sydöstra hörn. Entréerna öppnar 1,5 h före avspark.   Biljetter kostar 150 kronor och kan köpas på länken här.   I anslutning till bortainsläppet finns biljettlucka som tar både kontanter och kort, men räkna med köbildning. En extra avgift om 20 kronor tas dessutom ut vid köp på matchdagen.

Supporterkortet
Biljett fås mot uppvisande av supporterkort i entrén.

Buss Kornhamns torg – Friends Arena
För de blåvita som traditionsenligt värmer på pubarna vid Kornhamns torg i Gamla Stan, har IFK Göteborg och AIK tillsammans löst gratisbussar som kommer forsla blåvita direkt till bortainsläppet. Detta eftersom arenaområdet (Arenastaden i Solna) är obekant för oss. Sammanlagt kommer fyra bussar rullas fram och det är först till kvarn som gäller. Bussarna avgår ca 17:30.   OBS! Notera att IFK Göteborg kommer få stå för eventuella skador på bussarna; låt oss därför se till att lämna dem i samma skick som vi fick dem.

Pendeltåg till Friends Arena
Vill man istället ta sig till arenan på egen hand, så är enklaste sättet att ta pendeltåget från Centralen – linje J36 till Solna station. Friends Arena ligger på tio minuters promenadavstånd från stationen. Från Solna station följer du Dalvägen mot arenan, och därefter anvisningar längs Pyramidvägen (förbi Migrationsverket) och vidare längs järnvägen för att nå bortasektionen genom entré H. Resebiljetter/kuponger kan man köpa på Pressbyrån.   Mer information om lokaltrafiken finns här: www.sl.se

Bil till Friends Arena
Alla avråds från att åka bil till arenan, då området fortfarande inte är färdigbyggt – vilket gör att det finns få parkeringsplatser – och det kommer att vara avspärrat för biltrafik kl 17-23. Vill man ändå ta sig dit för att parkera i närområdet, så kör man E4/E20 via avfarten mot Solna/Sundbyberg.

Tyst minut
Båda lagen kommer att bära svarta sorgband och matchen kommer att föregås av en tyst minut med anledning av Ivan Turinas bortgång. Det gäller för övrigt samtliga matcher i omgång 7. 19.05 är det avspark på Friends Arena.

Se även Stockholmspolisens välkomstbrev.

Share