Publaddning kring Viktoriagatan på söndag!

Änglarna har sedan drygt ett år tillbaka valt att arrangera några större matchsamlingar på Restaurang Trädgårn, ett par gånger per säsong. Anledningen har varit att de stora lokalerna och dess läge gett möjlighet att samla många blåvita som annars aldrig skulle ha umgåtts tillsammans, vilket ligger i linje med vårt mål om att öka den blåvita gemenskapen. Samlingarna på Trädgårn har varit lyckade och lockat 500-1 000 gäster varje gång, utan minsta problem, samtidigt som Trädgårn har slagit rekord gällande ölförsäljningen. Vår uppfattning är att så väl besökarna som Trädgårn har varit mycket nöjda med våra arrangemang, likaså har vårt samarbete med restaurangens event-ansvarige fungerat utmärkt.

Inför årets säsong hade vi möte med Trädgårns event-ansvarige där det bestämdes att vi skulle arrangera en storsamling på Trädgårn i vårsolen inför söndagens hemmamatch mot Kalmar FF. För några dagar sedan informerades vi dock av restaurangägaren om att Trädgårn numera serverar brunch på helgerna och att det inte ansågs lämpligt att brunchgästerna skulle behöva vistas tillsammans med den blåvita fotbollspubliken. Det vi istället erbjöds var att få hålla till i enbart den stora salen, med egen ingång, utan tillgång till uteserveringen eftersom vi inte kunde garantera att någon blåvit gäst inte skulle brista ut i ”klacksång” och därmed störa brunchgästerna.

Efter detta besked bedömer Änglarna att det inte finns förutsättningar för ett lyckat och positivt arrangemang på Trädgårn på söndag. Vi är samtidigt mycket besvikna över bemötandet från Trädgårns sida, så väl när det gäller det sena beskedet om de ändrade förutsättningarna som den allmänt trötta synen på fotbollssupportrar som en andra klassens gäster som inte kan vistas med andra människor.

Istället för att gräva ner oss i detta uppmanar vi alla blåvita att samlas på ställena runt Viktoriagatan inför matchen på söndag, där många rättrogna brukar mötas upp på ställen som Vasastan, Cheers, Grenoli med flera hak. Vi är många med blåvita hjärtan i den här staden och självfallet bör vi välja att ge våra pengar till de restaurangägare som välkomnar oss!

Styrelsen för Supporterklubben Änglarna

 

Share
Etiketter: ,