Inför returmötet med AS Trencin

Den 25 juli är det dags för den viktiga returmatchen mot AS Trencin, på bortaplan i Slovakien. Änglarna och IFK Göteborgs SLO Anders Almgren har sammanställt en del praktisk information och tips inför resan.

Nedanstående syftar till att underlätta för resande blåvittsupportrar, men vi reserverar oss för eventuella felaktigheter. Kontrollera själva alla viktiga uppgifter då ni planerar er resa. 

Arena och match
Matchen spelas klockan 17:00 på stadion i Dubnica nad Váhom. För er som vill hitta till arenan med hjälp av GPS är adressen Sportovcov 018 41 Dubnica.

IFK Göteborg har tilldelats 336 platser, vilket motsvarar drygt fem procent av arenans kapacitet. Vår sektion ligger på kortsidan och heter Sektor G. Biljetter till IFK Göteborgs sektion säljs i Blåvittshopen till och med den 23 juli, eller till dess biljetterna tar slut. I händelse av att de säljs slut är det mycket osäkert om man kan lösa biljett på plats vid arenan.


Kommunikationer Bratislava – Dubnica nad Váhom
Dubnica är en liten ort och de flesta tillresta änglar väntas bo i Bratislava. Det är bra att i förväg planera kommunikationerna till och från Dubnica på matchdag.

Vill man åka kollektivt, så rekommenderas http://cp.atlas.sk/vlakbus/spojenie/ vid planeringen av resan – sidan söker enligt uppgift på alla buss- och tågrutter och anger även priser. Notera att den finns i en engelsk version.

Stationen Bratislava heter Bratislava hl. st. (Bratislava hlavna stanica) och ligger norr om Gamla stan. Orientera er gärna via https://maps.google.se/  – sök på Bratislava hl. st. Åker man tåg mellan Bratislava och Dubnica, så krävs ett byte på stationen Trencianska Teplá. Stationen i Dubnica anges som Dubnica nad Váhom på angiven reselänk.

Resa till Dubnica under matchdag
Mellan Bratislava och Dubnica går både tåg och bussar. Restiden med tåg är ungefär två timmar. Supporterklubben Änglarna har uppmanar alla blåvita att åka gemensamt från Bratislava med tåget som avgår kl 09:53 och ankommer Dubnica kl 11:46.

Från Dubnica
Efter matchen går ett tåg från Dubnica via Trencianska Teplá till Bratislava kl 20:07. Notera att detta är sista direktkommunikationen. Skulle man missa det, så finns även tågavgångar från stationen i Trencin (OBS! Inte Trencianska Teplá) till Bratislava klockan 20:40 och 21:21. Observera dock att man då måste ta sig till stationen i Trencin på egen hand – till exempel med taxi. Avståndet är en dryg mil, enligt viamichelin.com.

Biljetter till kollektivtrafiken
Biljetter till kollektivtrafiken kan lösas bland annat via nätet eller i biljettmaskiner på tågstationen i Bratislava. Mer info: http://www.slovakrail.sk/en/services/tickets.html

Alternativ till kollektivtrafik
Alternativ till kollektivtrafik är förstås att hyra bil eller lägga ihop till taxi. Enklaste sättet att hitta ett prisvärt alternativ är att kontakta turistinformationen på plats i Slovakien, se länk under rubriken ”Turistinformation” nedan.

I Dubnica nad Váhom
I Dubnica ligger stationen alldeles intill arenan. På kartan nedan är stationen markerad med röd ring, arenaområdet med blå ring och Dubnica centrum med grön ring.

Pubsamling i Bratislava och Dubnica
Supporterklubben Änglarna uppmanar till blåvit pubsamling såväl under onsdagen som torsdagen. På kvällen onsdagen den 24 juli uppmanas änglar boende i Bratislava att stråla samman på lämplig plats i Gamla stan i Bratislava. Inför match under torsdagen, uppmanas som sagt till gemensam tågresa från Bratislava med tåget som avgår 09:53. Därefter gemensam matchladdning på lämplig plats i Dubnica centrum. Avståndet tycks vara ca en kilometer (http://www.worldmapfinder.com/GoogleMaps/Sv_Europe_Slovakia_Dubnica-Nad-Vahom.html).

I båda fall kommer närmare information kommuniceras via Supporterklubben Änglarnas Facebook- och Twittersidor under de aktuella dagarna.

Turistinformation
Mer information inför resan hittar ni här: http://visit.bratislava.sk/en/index.asp. Under rubriken ”Tourist Information Centres” i vänsterkolumnen hittar ni adresser och kontaktuppgifter till turistbyråer i Bratislava.

Reseplanerare: http://cp.atlas.sk/vlakbus/spojenie/
Allmän reseinformation om Slovakien: http://wikitravel.org/en/Slovakia#Get_around
Staden Dubnica: http://www.dubnica.sk/english/welcome-to-dubnica

Kontaktinformation SLO
IFK Göteborgs SLO Anders Almgren kommer att vara på plats i Slovakien för att vara behjälplig. Anders nås på telefon +46 (0)31 7037337 eller e-post: anders.almgren@ifkgoteborg.se.

 

Share