Rikets Änglar avgjort och en mesta mästare korad

Året upplaga av supporterturneringen Rikets Änglar, den tionde i ordningen, inleddes idag på Kvibergs gräs av 22 lag i fyra olika grupper. Trots tveksamma väderleksrapporter, som tack och lov inte helt slog in bortsett från en mindre skur, blev det en stark uppslutning på upp mot 500 personer kring planerna.

Till blandade toner ifrån diverse DJs vändes hamburgare och korv på de gödande grillarna, drycker flödade och tombolan snurrade för fullt samtidigt som det krängdes specialdesignade t-shirts och tygväskor.  För er som missade ”Rikets Änglar 2013” edition finns det nu en begränsad upplaga till försäljning i vår webbshop.

Efter intensiva gruppspel följt av händelserika och känslosamma slutspelsmatcher så var det dag för finalen, som kom att stå mellan de regerande mästarna BWA och Änglarna Lerum. Efter 12 min och straffar stod Änglarna Lerum klara som segrare av Rikets Änglar 2013. Att lyfta pokalen är inget nytt för Änglarna Lerum som även tog hem segern premiäråret 2004 och numer kan titulera sig mesta mästare i Rikets Änglar.

Gajsvästen går i år till GGVV/Skåne Kickers som förlorad samtliga matcher. Eftersom de inte var ensamma om denna bedrift fick det hela emellertid avgöras på målskillnad, eller snarare bristen på gjorda mål. Då nämnda lag smet ifrån Kviberg med svansen mellan benen före prisutdelningen, förväntar vi oss en looserceremoni vid lämpligt tillfälle senare under året då ni även kan få beskåda ert namn broderat på västryggen tillsammans med tidigare års tragiska jumbolag.

Ett stort tack till alla ni som kom till Kviberg och gjorde detta till en helt underbar turnering. Ett extra tack till Änglagården och ni som hjälpt till vid grillen, tältmontering, försäljning och alla andra sysslor kring turneringen som gjort Rikets Änglar möjligt, ni är fantastiska!

 

 Foto: Fredrik Aremyr © Supporterklubben Änglarna

Share