Förboka ‘Vi som är från Göteborg åker aldrig hem med sorg’ nu!

När började den blåvita publiken att sjunga runt matcherna? Hur gick det till när Änglarna bildades? Vem var egentligen 70-talets ”Morgan Blåvitt” med bar överkropp? Vad hände på den omtalade ”lysrörsmatchen” mot Aik 1983 och vad handlade ”ketchupattacken” i Malmö året därpå om? Vilka var Blue Angels? Varför gick blåvita supportrar i demonstrationståg med gaisare och öisare i slutet av 80-talet? Fick verkligen 38 blåvita hela Blue Saints att springa inne på Råsunda 1991? Varför följde en (ö)känd engelsk Chelseasupporter IFK i början av 90-talet och hur påverkade han utvecklingen? Hur mycket pengar har Änglarna skänkt till moderföreningen under de här 40 åren? Vad handlade kampen för att bevara 51 % -regeln om? När började ultraskulturen märkas på våra läktare?

Snart är boken Vi som är från Göteborg åker aldrig hem med sorg, som dokumenterar supporterkulturen runt IFK Göteborg, äntligen här. Boken är ett resultat av djupintervjuer med ett 50-tal blåvita läktarprofiler från olika generationer, en genomgång av gamla fanzines, medlemstidningar, styrelsemötesprotokoll och fotoalbum samt en kartläggning av det mesta som skrivits om blåvita supportrar i svensk media sedan bildandet 1904.

Boken går nu att förbeställa via Änglarnas webbshop http://shop.anglarna.se för endast 290 kronor (exkl. frakt), med möjlighet att få med ditt namn längst bak i boken som en av dem som stöttat projektet. Releasefest kommer att arrangeras i anslutning till en av Valhallamatcherna i början av nästa år, då alla som förbeställt boken har möjlighet att hämta ut sitt exemplar. Håll utkik på Änglarnas hemsida för mer information! Självklart finns även möjlighet att få boken hemskickad. För icke förbeställda böcker kommer priset istället att hamna på 350 kronor per bok. 

För att kunna bedöma intresset och inte riskera projektets ekonomi vill vi uppmana alla att förbeställa boken så snart som möjligt! Om du bor i Göteborg vill vi be dig att i första hand välja att hämta ut din bok på releasefesten eller i Blåvittshopen, för att minska vår administrativa hantering. Information om releasefesten kommer att skickas ut till den mailadress som du anger i samband med beställningen!

I projektgruppen för boken ingår Mathias Henriksson (redaktör), Andreas Kjäll, Johan Elisson och John Pettersson. Även Andreas Johansson och Marcus Toremar har bidragit med texter. Åke Josephson ansvarar för den grafiska utformningen av boken. Vid eventuella frågor, vänligen kontakta jubileumsboken@anglarna.se

Share