Mordor tur o. retur

Supporterklubbens resegrupp hälsar och tackar för en trevlig resa och ger en liten kort rapport från årets första bortaresa och trippen tur och retur till Mordor.

En tidig morgon i slutet av mars, sakta men säkert fylls parkeringen vid Shell med taggade blåvittsupportrar.

Det tar en lite längre stund än väntat att få på cirka 100 människor på två bussar. För att underlätta för oss i resegruppen, och er själva, så meddela oss innan avresa att ni vill sitta på samma buss som din vän. Det görs lättast i samband med bokning, eller ett mail till resegruppen. Hädanefter kommer det inte att bli omstuvningar på bussarna i samband på avresa. Tänk på detta nu, snälla ni.

Passande just idag är en lapp med ”se upp för råttgift”, hängandes på ett papperskorg vid ett av våra stopp någonstans i Smålands skogar. Resan upp fylls av skrålande supportar, som äntligen vaknat upp ur sin vinterdvala. Busschaufförerna ler o kallar oss för idioter, självklart med glimten i ögat. Vi stannar för att äta i Nyköping. Nu får personalen äntligen något att göra!

Dagens resa är dock inte vilken som helst. Det är inte bara en vanlig allsvensk match, inte bara en vanlig allsvensk premiär utan även en sådan mot värsta rivalen. En seger skickar alla blåvita till paradiset, medan en förlust skapar ett illamående som bara fotboll och blåvitt kan ge upphov till. Detta märks tydligare ju närmre vi kommer pubstopet och resterande blåvita vänner. Efter en stund i Gamla Stan så åker bussarna vidare till Mordor och den mörka sidan… 

Matchen är slut och euforiska, men också trötta, supportrar rör sig mot bussen. En underbar seger har ägt rum och den blåvita läktaren har briljerat röstmässigt matchen igenom, trots dess absurda placering längst upp i ena hörnet av arenan. Snart rullar återigen bussen bort från baksidan och tillbaka till Göteborg. På vägen hem är det stort håll i gång i början av resan, vilket tonas ner ju längre vi åker. Vi stannar för att äta, nu på två olika ställen med bussarna.

Vid 4-tiden rullar bussarna återigen in i Göteborg. Vi kan konstatera att en lyckad resa har ägt rum och en alldeles underbar start pådetta fotbollsår.

Hoppas vi ses igen resten av säsongen!

Resegruppen

Share