Intervju med Myresjö/Vetlandas huvudtränare, blåvittsupportern Fredrik Hult

Inför cupmötet med Myresjö/Vetlanda FK såg Änglarnas resegrupp till att göra en liten intervju med motståndarlagets huvudtränare Fredrik Hult, som vi hade hört även var en stor blåvittsupporter. 

Hur kommer det sig att du blev blåvittsupporter?
Jag fick en tröja av min farfar när jag var väldigt liten och på den vägen är det. Sedan jag var nio år egentligen. Då var det efter vm-bronset och vi var uppe i Göteborg och jag tror det var min tredje match med IFK Göteborg. Och på den vägen är det.

Kommer du från Småland?
Ja, det gör jag. Sedan hade jag släkt som bodde i Göteborg. Men som sagt följde jag ju IFK Göteborg. Och på den tiden var det ju det laget som gällde egentligen i allsvenskan och  i Europa. Sedan har jag följt dom i vått och torrt hela livet egentligen. Och jag håller inte på något annat lag i Europa heller utan jag håller bara på IFK Göteborg. Andra personer har ju andra lag i någon liga men det har inte jag.

Hur laddas det upp i Vetlanda inför matchen,  är det mycket snack i stan om detta?
Ja, det är mycket snack. För det första så är vi det enda division tre laget i hela Sverige som kvalificerat oss in till det här. För det andra så ville vi ju ha ett större lag och  min önskan var att  få IFK Göteborg naturligtvis, med tanke på den bakgrunden jag har. Sedan såg jag lottningen live och när vi fick IFK så påbörjades arbetet med marknadsföring och allt runt omkring fotbollen, som biljettförsäljning och sådana saker. Och biljetter såldes och företag kontaktades. I Vetlanda kommun är det 30000 invånare, och det är klart att det är många som kommer vara intresserade att gå på fotboll på den här matchen förhoppningsvis.

Jag hörde från annat håll att ni hoppades på 2-3000 personer från Vetlanda?
Ja, sedan vet man inte. Lite är det så att vädret påverkar men vi har sålt en del förbiljetter, men jag tror ändå dom flesta kommer vilja gå för det är en bra tid. En lördag klockan 16.

Vad tror du ni har för möjligheter i gruppspelet?
Vi är som sagt lägst rankat hos Svenska fotbollsförbundet och på andra sidor. Men för oss är det en utmaning. Vi ser till att vi drar lärdom från gruppspelet och ser till att vi får en utveckling och kan ta med oss detta i livet att vi har fått möta ett sådant här motstånd, och att vi får göra det på hemmaplan. Men också att vi lyckats kvalificera oss in. Vi kommer aldrig gå in och tro att vi ska bli slagna någon match, då behöver vi inte gå in i matcherna. Jag såg United- Cambridge (Egen. Anm. Manchester United) där Cambridge var ett division sju lag nästan och de spelade 0-0.

För oss som inte vet så mycket om Myresjö/Vetlanda, vad är det för styrkor ditt lag besitter?
Jag har precis blivit huvudtränare men vi håller på och utvecklar ett nytt sorts försvarsspel och även ett nytt anfallsspel. Men jag har precis tagit mig in i gruppen så vi håller på och lära känna varandra. Så vi får se lite var vi är när vår säsongstart startar i serien,  men detta är vår bonusmatch.

Är drömmen att få vara tränare för IFK en dag?
Ja, det drömmer jag om.

Slutligen, vad tror du slutresultatet blir i matchen mot IFK?
Jag tror vi vinner med 5-4. Jag måste säga det, haha.

Matchen mellan Myresjö/Vetlanda FK och IFK Göteborg spelas lördagen den 28/2 kl. 16. Änglarna anordnar resa till matchen. Bokning görs i Änglarnas webshop eller över disk i Blåvittshopen.

dsc_0011_24

Foto: Oskar Mörnefält

 

Share