Uppmaning inför cupfinalen

Haussen inför cupfinalen är på topp. I händelse av seger uppmanar vi dock härmed alla änglar och övriga kamrater att stanna kvar på läktaren och absolut INTE storma planen. Detta enligt ett upprop som gått upp på bland annat Ultras Göteborgs hemsida.

Inför cupfinalen

Hela uppropet refereras nedan:
”Söndagen den 17 maj så går IFK Göteborg upp mot Örebro i svenska cupens final på Gamla Ullevi. Detta är en match som på förhand är glödhet och biljetterna går åt i ett rasande tempo, exempelvis såldes Kommandobryggan slut på drygt ett dygn. Vi förväntar oss ett taggat lag, taggade supportrar och vi förväntar oss framförallt att IFK Göteborg bärgar hem det sjunde cupguldet. Vi satsar för fullt och kommer lägga allt krut på att skapa en magisk stämning på Gamla Ullevi som bokstavligt talat bär fram våra spelare.

Dock har vi beslutat oss för att vi inte kommer att storma planen när matchen är slut och guldet är hemma. Detta beror först och främst på att vi fyra dagar senare ta emot AIK hemma på Gamla Ullevi och springer vi in på planen så kommer gräsmattan bli förstörd, något som vi anser kan ha allt för stor negativ påverkan sportsligt sett i matchen mot råttorna. Så därför uppmanar vi alla att följa detta direktiv och inte storma planen när guldet är fixat.”

Supporterklubben Änglarna instämmer naturligtvis till fullo i att vi alla gör bäst i att stanna på läktaren och avstå planstormning även om vi vinner. Att under resten av säsongen få spela på grönt gräs är oerhört mycket viktigare.

Share