Dress code blåvitt

391350_139057442921676_1659367440_nDen 17 maj spelar Blåvitt cupfinal på ett utsålt Gamla Ullevi. Och även om cupfinalen formellt sett avgörs på ”neutral plan”, så är det inget snack om annat än att GU är änglamark. Sektion 031 och Supporterklubben Änglarna uppmanar nu hela den blåvita familjen att visa det. Färga arenan i himlens, havets och Kamraternas färger den 17:e. Klä er blåvitt och visa vilka läktarna tillhör!

17 maj. Cupfinal. Vi har hemmaplan – men ändå inte. Arenan är ”neutral”, Förbundet är arrangör och normala blåvita rutiner sätts därmed ur spel. Bland annat får inte ”Snart skiner Poseidon” spelas vid inmarsch.

Men Gamla Ullevi är inte neutral mark. Det är historisk, blåvit mark, mark som med vissa avbrott hyst Kamraterna sedan 1916. Det finns inget neutralt över en sådan historia.

Den 17 maj visar vi det. När SvFF iklär sig rollen som arrangör och Örebro marscherar in på Gamla som något annat än bortalag, då ser vi till att känslan ändå är som den ska vara på Gamla. Att alla vet vilka som är hemma. Att det är glasklart vilka som har folkets kärlek. Att publikens stöd går att ta på – och se.

Det ska slå emot lagen som en visuell vägg och ett blåvitt hav när de går in på arenan. Allt ska gå i våra färger. Och det är inte svårt att lösa. Det enda du som en del av den blåvita familjen behöver göra, är att tänka på hur du klär dig inför matchen. Har du matchtröja? Fine, på med den så är du hemma. Har du halsduk? Härligt, ta med den. Men om du inte har de där prylarna, så rota i garderoben tills du hittar något – vad som helst – i de rätta färgerna. En vit jacka och blå byxor räcker gott. Eller tvärt om. Men hitta något i våra färger, dra det på dig och bidra till den blåvita festen!

Vi är Blåvitt. Den 17:e ska Gamla Ullevi vara det också. Hjälp till du med – klä dig i blått och vitt under cupfinalen!

Share