”Snart skiner Poseidon” under cupfinalen

969014_10151653921470132_1536168732_nDet har snackats om att Gamla är neutral på söndag och att ”Snart skiner Poseidon” därför inte får spelas. I samtal bland annat med våra capos uppmanar vi nu alla att stämma upp i vår hymn ändå – i samband med avspark, direkt efter cupjingel och spelarpresentation.

Vi har redan konstaterat att det här med neutral plan aldrig kommer hända på Gamla Ullevi och i linje med det uppmanat till Dress code blåvitt på söndag. Men vi vill även ge spelarna den extra känsla av rutiner, normalitet och hemma som vår hymn ger. Kommandobryggan kommer därför, ledda av våra capos, att omedelbart i anslutning till avspark stämma upp i ”Snart skiner Poseidon”.

Vi uppmanar alla på Gamla Ullevi att göra detsamma. Alla minns tillfället mot BP då arenahögtalarna dog mitt under ”Poseidon”, men publiken bar låten hela vägen ändå. Det har till och med föreslagits att musiken ska stängas av medvetet, för att vi ska få återuppleva det. Well, änglar, nu har ni chansen. Den här gången får vi göra det själva. Nu är det upp till oss om vår sång ska eka över Gamla eller inte!

Ta alltså i för Blåvitt och Göteborg – men försök hålla ett öra på vart i sången vi är. Vi vet att det är svårt att hålla samma tempo över en hel arena och det krävs lite extra av oss allihop.

Var beredda när ni ser halsdukarna lyftas på Kommandobryggan. Tillsammans gör vi cupfinalen till vår fest!

(Man kan fråga sig om det är bäst att köra vid avspark elle rom det borde ha gjorts tidigare. Problemet är att det är en hel del prat i speakersystemet omedelbart före matchstart och eftersom det är Förbundets match så kan det bli svårt att tajma. För att vara säkra på att laget får höra låten och att vi inte avbryts mitt i, så har vi valt den här lösningen).

Share
Etiketter: ,