Sektion031: Avenyn – en blåvit samlingsplats för alla

För att uppmärksamma och bidra till spridningen väljer vi här att återpublicera en text från Sektion031 vars budskap vi i allt väsentligt känner att vi står bakom:

 

”Avenyn – en blåvit samlingsplats för alla

10897953_617817525013987_8035054501312741149_nMed anledning av händelserna i torsdags, då John Scotts på Avenyn – där många blåvita brukar samlas i samband med match – utsattes för en stormning, vill vi komma med några kommentarer.

Då Sektion031 i våras letade efter en central pub där blåvita kunde stråla samman inför match, var ambitionen att hitta ett ställe som alla kunde lockas av. Den bitna klacksupportern, den gamle kamraten eller barnfamiljen. Stället är tillräckligt stort för att rymma alla, på deras villkor. Och att träffas över generations- och ”kategorigränser” är viktigt för sammanhållningen.

Som ni vet har Avenykrogarna genom åren varit minst sagt reserverade inför tanken på närmare samarbete med Blåvittfamiljen. Orsaken har inte varit att de trott att vi ska ställa till det, utan att de varit rädda för att blåvita färger kan göra dem till måltavla för konkurrerande följen. Vi övertygade emellertid John Scotts om att sånt inte händer längre; pubstormningar hörde främst 90-talet till och en sådan skulle idag vara ett närmast sensationellt undantag.

Tyvärr inträffade det undantaget i torsdags. En polsk liga stormade John Scotts i samband med vår match mot Slask Wroclaw, med trista scener under 1-2 minuter som följd. Mitt på Avenyn.

Ambitionen: en samlad, positiv supporterfamilj

Det ska vara tydligt: att ta bråket till Avenyn och Johns Scotts var ett initiativ från polackerna och det föregicks inte av provokationer eller liknande från blåvita. I övrigt kan man diskutera det skedda i oändlighet. Men viktigast är att markera vad vi faktiskt brukar vara överens om över hela linjen inom Blåvittleden:

Vi vill ha en samlad, blåvit familj, som ska kunna fokusera på att stötta Kamraterna till seger under positiva och trygga former. På och utanför arenan. På väg till Gamla. Och i centrala Göteborg. Det är allas ansvar att sträva efter det.

Till de som eventuellt drabbades på olika sätt i torsdags, antingen de var blåvita supportrar, vanliga förbipasserande göteborgare eller för den delen personal på John Scotts: även om vare sig Sektion031 eller någon annan blåvit aktör ska hållas som ansvarig för stormningen, så beklagar vi det hela. Det var inte det här vi ville ha.”

Källa: sektion031.se

Share