KB on tour – stötta aktivt i Borås

Kampen om guldet rullar på och det blåvita supporterkollektivets ansvar att aktivt stötta vårt lag är större än någonsin. För att maximera läktarstödet i den viktiga bortakampen mot Ellos går Sektion031 nu ut med ”KB on tour”. Var med du också!

Seger mot Bajen, sex omgångar kvar och fortfarande serieledning. Det är på riktigt nu och vi har det i vår egen hand, även om matchprogrammet är tufft.

Till torsdagens viktiga bortamatch mot Elfsborg är 2.600 biljetter sålda på vår sektion – en hel, het blåvit kortsida! Men tyvärr är inte alltid ett massivt bortafölje synonymt med ett massivt läktarstöd. Ofta lyckas vi inte få med alla i aktiv sång; vi är för dåligt organiserade och lyckas inte pumpa upp energin hos alla.

”KB on tour” är ett försök att adressera det. Tanken är att ta med den vana och den organisation vi har på Gamla Ullevi, även till bortaläktaren i Borås.

Fem capoplatser
Efter en positiv dialog med Elfsborg har vi fått tillåtelse att bygga fem capoplatser på vår sektion. Dessa kommer dedikeras Levande sittplats samt de grupper som normalt håller capoplattorna på Kommandobryggan.

Capogrupperna kommer att ställa upp enligt följande: Sektion Oslo längst ut till vänster (om man är vänd mot planen). Därefter Supras, Ultras Göteborg och Brown Bombers. Längst ut till höger – där det finns fällbara stolar – rekommenderar vi Levande Sittplats att ställa sig.

Vi uppmanar ALLA tillresande änglar att söka sig till platser som motsvarar de ni har på Gamla; kolla var ni har ”era” capos och ställ er i närheten. Ni som varken brukar vara på KB eller LS – sprid ut er där det känns rätt eller finns plats.

Och snälla ni: se bortaläktaren i Borås som en sjungande sektion och ett aktivt verbalt stöd som en självklarhet! Vi begär av våra spelare att ge allt i guldstriden. Vi bör begära samma sak av oss själva!

Sammanfattning

  • Delta i #Karavanen – åk gemensamt till Borås!
  • Capogrupperna ställer upp som på KB.
  • LS ställer upp längst ut till höger.
  • Alla uppmanas söka upp ”sin plats” på bortaläktaren.
  • Stötta aktivt: vråla fram Blåvitt till tre poäng.

Liksom söndagens satsning med flyers och capos på delar av GU:s sittplats, är detta ytterligare ett försök att maximera ”den 12:e spelarens” stöd till vårt lag. Vi uppmanar alla att verkligen göra allt ni kan för att hjälpa IFK Göteborg gå för seger i Borås.

Framåt tillsammans alltså, kamrater. I den här bortamatchen ska IFK Göteborg ha ett hemmastöd!

Sektion031

publik-flaggor-fans-supporter-2-960-620x315

Share