SLO informerar: inför Elfsborg borta

Torsdagen den 24 september klockan 19:05 spelar IFK Göteborg mot Elfsborg på Borås Arena. Alla änglar uppmanas att särskilt läsa informationen om #Karavanen och KB on tour, även på befintliga länkar. Ni som ska till Borås hittar praktisk information här.

Arena / bortasektion
Elfsborg spelar som bekant på Borås Arena. Vi har tilldelats hela den östra kortsidan, den så kallade Knallelandsläktaren, som totalt har 2.600 platser – betydligt mer än 10 procent, något vi är tacksamma för gentemot Elfsborg. Vi går in från Skaraborgsvägen. Grindarna öppnar kl 17:35, 90 minuter innan matchstart. Räcket längst ned på vår sektion är tillgängligt som banderollyta.

Biljetter
Biljetterna är slutsålda på hela arenan, inklusive vår sektion. Håll koll på Blåvita biljetter till salu på Facebook samt @ifktickets på Twitter – där lägger ibland änglar upp biljetter de inte behöver, utan att ta ut rövarpriser.

Bortaårskortsinnehavare visar sina kort för personal i spärrarna och prickas av mot en lista.

Kiosker / service
Kioskerna på vår sektion har normalt utbud och tar både kort- och kontantbetalning.

Res till Borås i #Karavanen
Som en del av laddningen kommer en enorm styrkedemonstration genomföras, för att visa Borås att nu är det Blåvittfamiljen som kommer på besök. Alla änglar uppmanas att pimpa sina fordon i blåvita färger och köra med bussar, minibussar och bilar i karavan in i Borås, ledda av självaste spelarbussen.

Samling sker mellan 15:45-16:30 vid Bårhultsmotet, längs väg 40 mot Borås (instruktioner nedan samt på länk). Beräknad ankomst till Borås ca 90 minuter före avspark. Blåvitts spelarbuss kommer ansluta ca 16:45.

Så här hittar du till samlingen:
– Kör väg 40 mot Borås.
– Sväng av vid Bårhultsmotet, avfart 74 mellan Mölnlycke och Landvetter.
– Sväng vänster i första rondellen, uppe på själva avfarten.
– Sväng vänster i nästa rondell.
– Sväng höger in på Bårhultsvägen.

Längs Bårhultsvägen ställer vi upp bilarna på led längs vägkanten och inväntar spelarbussens ankomst. Du hittar mer information samt kartor här, se till att läsa ordentligt.

KB on tour
Väl på plats i Borås rullar åtgärderna för att maximera läktarstödet under guldspurten vidare. Tanken är att organisera bortaläktaren på samma sätt som Kommandobryggan, för att på det sättet ”ta med oss” organisationen och igenkänningen hemifrån. Förhoppningen är att detta ska kunna trycka upp läktarstödet ett par nivåer ytterligare.

För ändamålet kommer fem capoplatser att byggas (efter tillstånd från Elfsborg; även detta uppskattas mycket) och de vanliga capogrupperna ställer upp som vanligt. Den sista dedikeras till LS. Alla tillresta uppmanas att verkligen delta i det aktiva läktarstödet och hjälpa vårt lag till tre poäng. Se mer här, läs gärna på.

Pubsamling
För er som vill samlas innan match rekommenderas som vanligt Brasseriet, som valt att öppna från 15:00. Det kommer finnas mat från 99 kr och de hälsar alla blåvita varmt välkomna. Se till att återgälda gästfriheten med ett trevligt beteende!

Parkering
Det brukar finnas gott om parkeringar i närheten av Borås Arena, men tänk på att det ofta blir rejäla köer ut efter matchen.

Resa från matchen
Efter matchen kommer två specialinsatta Linje 100-bussar finnas utanför vår entré vid Borås Arena. Dessa går raka vägen till Göteborg med stopp vid Korsvägen och NE-terminalen. Först till kvarn gäller, avgång så fort de fyllts, restid en knapp timma. Betalning sker med ordinarie Västtrafikkort eller sms-biljett. Skulle bussarna inte räcka, så finns även ordinarie avgångar från Resecentrum. För mer information, se www.vasttrafik.se. 

Övrigt
IFK Göteborgs SLO:er Anders Almgren och Christian Olsson är på plats för att vara behjälplig vid behov, tel 031-703 73 37.

11898641_10153279318968462_2809414497867974360_n

Share