SLO: inför DIF

Måndagen den 19 oktober klockan 19:00 spelar IFK Göteborg mot Djurgårdens IF på Tele 2 Arena. Ni som ska dit hittar praktisk information här.

Arena
Djurgården spelar som bekant på Tele2 Arena, som ligger på Globenområdet, adress Arenaslingan 14, Johanneshov. Ni hittar en karta här.

Bortasektion
Vår sektion finns på nedre norra kortsidan, sektionerna 134-136. Vi går in via entré Y, som finns på norra sidan, plan 2/gatuplan.

Änglar som vill sitta hänvisas till sektion 133, omedelbart till vänster om vår ståplats (om man är vänd mot planen). Notera dock att sektionen kan ha blandad publik, då den formellt är en hemmaläktare. Agera med respekt för det. Sektionen nås via entre V, som finns på plan 4.

Grindarna öppnar kl 17:30, 90 minuter innan matchstart. Arenaplan hittar ni här.

Biljetter
För att underlätta insläpp och bespara er själva besvär rekommenderas förköp av biljetter. Priser (inkl serviceavg):

Ståplats: 150 kr.
Sittplats: 300 kr.
Ni köper biljetterna här.

I anslutning till vår entré finns en biljettkassa för den som vill köpa biljett på plats, men notera att det innebär dubbla köer (först biljettkiosk, sedan entré). Både kort- och kontantbetalning accepteras. Det är inte någon extraavgift pålagd för köp av biljett på arenan.

Supporterkortsinnehavare visar sina kort i biljettkiosken i anslutning till vår entré och får en vanlig biljett för scanning i grindarna.

Kiosker / service
Vi har tillgång till en bar bakom läktaren, med både fullständiga rättigheter och flera olika matmenyer. I baren är det 20-årsgräns för tillträde; personer under 20 kommer inte in. Detta är inskrivet serveringstillståndet och inget som arrangören själv kan styra.

Utöver restaurangen finns även Fastfoodförsäljning / kiosker att tillgå, även dessa med flera matalternativ (inklusive vegetariskt). I samtliga försäljningsställen accepteras kortbetalning.

Pubsamling
För er som vill samlas innan match rekommenderas som vanligt Kornhamns torg och bland annat Temple Bar och After, som öppnar kl 11:00.

Transport till Tele2 Arena
För underlätta transporten mellan Kornhamnstorg och Tele2 sätts ett evenemangståg – ett särskilt tunnelbanetåg – in. Detta går från station Gamla Stan direkt till station Skärmarbrink, norr om Tele2 Arena. Därifrån visar polispersonal vägen till vårt insläpp.

Avgångstid från Gamla Stan: 18:00.

Räkna med att lämna Kornhamnstorg ca 17:50 om ni ska åka med tåget. För er som drar er för att lämna puben så tidigt – det finns pub även inne på Tele2 (se ”Kiosker/service” ovan).

Vill man inte åka med ovanstående specialtåg, så kan man förstås ta ordinarie tunnelbana. Närmsta station från Kornhamns torg är stationen Gamla Stan. Kliv på Grön linje mot Farsta Strand eller Skarpnäck och åk till station Skärmarbrink. Därifrån är det några minuters promenad till arenan.

Det kommer inte köras fram anslutningsbussar från Kornhamns torg. Det är alltså upp till var och en att lösa transporten från pub till arena.

Parkering
Privatbilar hänvisas till P-hus under Tele2 Arena – se skyltning – eller vid Globen shopping ett stenkast från Tele2.

Övrigt
IFK Göteborgs SLO Anders Almgren är på plats för att vara behjälplig vid behov, tel 031-703 73 37.

150607 IFK Göteborgs Thomas Mikkelsen jublar efter 0-1 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Hammarby och IFK Göteborg den 7 juni 2015 i Stockholm.  Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån / 135389

150607 IFK Göteborgs Thomas Mikkelsen jublar efter 0-1 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Hammarby och IFK Göteborg den 7 juni 2015 i Stockholm.
Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån / 135389

Share