SLO: inför AIK

Säsongen 2015 står inför sin upplösning och det är inte omöjligt att den avgörande matchen spelas på Friends måndagen den 26 oktober. AIK–IFK Göteborg, toppmöte, omgång 29. Mer ska inte behöva sägas. IFK Göteborg behöver stödet – var på plats och sjung Blåvitt mot tre poäng.

Arenan
Matchen går på Friends Arena i Solna. För att hitta dit, klicka här eller se kartlänk. Vi har fått tillgång till både stå- och sittplatssektioner på tredje etage, preliminärt 4.400 platser. Totalantalet kan dock sänkas, om behovet av stor bortasektion tycks lågt samtidigt som hemmasektionerna går mot slutsålt. Det är därför mycket viktigt att alla blåvita köper förköp.

Alla änglar – antingen ni reser privat eller organiserat – uppmanas att ta sig till arenan via Kolonnvägen (se karta nedan), för att underlätta logistiken runt Friends. Här finns såväl parkering för bussar och bilar, som pendeltågstation (Solna station ligger söderut längs järnvägen i kartan). De organiserade bussarna kommer att få vägvisning hit från Kornhamnstorg. Från Kolonnvägen tar vi bron (blått sträck) över spåren och kommer direkt in på ytan utanför vårt insläpp (Kamratstjärnan).

Bortasektion
Ståplats omfattar sektionerna 307 och fallande nummer. Platserna säljs onumrerade – man kan alltså stå var man vill på sektionen. Sittplats finns på sektion 308, men är fullsatt. Vi går in via entré H i arenans sydöstra hörn och grindarna öppnas 1,5 h före matchstart, kl 17:30.

Observera att det finns stolar på sektionen samt att dessa är fällbara och inte håller för att stå på. Räcket längst ned på vår sektion är tillgängligt som banderollyta. Ett kastnät kommer vara placerat framför vår sektion.

Biljetter
Det är som sagt mycket viktigt att alla omgående köper förköp, inte minst för att kunna vara säkra på att komma in. Om ni ändå tänker köpa biljett på arenan, så notera att ni kommer få stå i två köer: dels till biljettluckan och dels till spärrarna.

Pris förköp (inkl serviceavgift): 140 kr.
Köp biljetten här.

Biljettlucka finns på markplan, en trappa nedanför bortainsläppet direkt till höger. Både kontanter och kort accepteras, men räkna alltså med köbildning. En extra avgift om 20 kronor tillkommer vid biljettköp på arenan.

Supporterkortet visas i spärrarna och bytes mot biljett.

Kiosker / service
Vi har tillgång till kiosker med vanligt utbud på vår sektion. En kiosk kommer även vara öppen efter matchen, ifall någon vill köpa något inför hemfärden. Både kort och kontanter accepteras.

Pubvärmning
För er som vill värma på lokal innan match rekommenderas som vanligt Kornhamns torg och bland annat pubarna After och Temple Bar, som öppnar kl 11:00.

Buss Kornhamns torg – Friends Arena
För de blåvita som traditionsenligt värmer på Kornhamns torg, har IFK Göteborg, AIK och SL tillsammans löst gratisbussar som kommer forsla blåvita till avlastning på Kolonnvägen, i närheten av vår entré. Tio bussar finns tillgängliga och först till kvarn gäller. Bussarna avgår ca 17:30 och polis kommer finnas ombord, efter krav från SL.

OBS! Notera att IFK Göteborg får stå för eventuella inre skador på bussarna. Börjar man skaka dem genom hoppande, så kan de för att undvika olyckor eller skador på bussarna stannas och tömmas. Resenärerna är i så fall hänvisade till kommunala transporter. Sköt det här, änglar, så att alla kommer fram i tid och samma lösning kan användas i framtiden.

Bussar Friends Arena – Kornhamns torg
Efter matchen kommer bussarna finnas tillgängliga för transport tillbaka till city. Bussarna avgår då de lastats och ordningsläget medger avfärd. De kommer köras in till centrum, med planerad avlastning vid Kornhamns torg.

Pendeltåg till Friends Arena
Sannolikt kommer inte alla få plats på SL-bussarna. För dem som inte kommer med (eller reser från annat håll), finns pendeltåg från Arlanda/Märsta eller Södertälje/Stockholm C mot Solna Station. Mer information om lokaltrafiken finns på www.sl.se. Blåvita uppmanas att ta höger vid Vita järnvägsbron sedan följa Kolonnvägen till bron över till Friends.

Parkering
Både organiserade bussar och vanliga personbilar är hänvisade till en särskilt uppsatt P-yta (blå ring i områdeskartan ovan) på Kolonnvägen öster om Friends, på andra sidan järnvägsspåren. Från denna tar vi bron (blått sträck) över spåren och kommer direkt in på ytan utanför vårt insläpp (Kamratstjärnan).

Övrigt
IFK Göteborgs SLO:er Anders Almgren och Christan Olsson är på plats på Kornhamns torg och Friends för att vara behjälplig vid behov, tel 031-703 73 37.

rutor - Kopia14

Share