Snart släpps Änglarnas årsfilm, ”Från Vetlanda till Lissabon”!

Säsongen har inneburit glädje och lycka, men även besvikelse och sorg. Ur ett supporterperspektiv sticker 2015 ut som ett positivt år med fantastiska bortaföljen, initiativ och kampanjer likt Karavanen. Fullsatta hemmamatcher och mäktiga läktarprestationer. Dokumenterad ifrån småländsk vintercupskyla till den europeiska högsommarvärmens EL-kval.

Årsfilmen fokuserar främst på den andra delen av matchupplevelsen, alltså läktarkulturen och livet runt IFK Göteborg, men även bredare fokus på supporterkultur mer allmänt.

Från Vetlanda till Lissabon innehåller klipp från bortaresor, matchsamlingar, marscher, tifo-arrangemang, fester, euforiska måljubel och mycket mer. Filmen innehåller även mycket material som inte visas tidigare under säsongen, i våra kortfilmer på Youtube. Exempelvis ett galet målvrål i den portugisiska huvudstaden, och en minst lika galen natt på en industrigata i Wroclaw.

  • Tid: Cirka 2 timmar och 25 minuter
  • Ursprungligt råmaterial: Cirka 300 gigabyte
  • Antal dokumenterade matcher: 36 stycken
  • Antal intervjuer: 25 stycken

Supporterklubben Änglarnas årsfilm släpps kommande lördag (5:e december) på den blåvita julmarknaden i Nordstan. Ytterligare försäljning av filmen sker i Änglarnas webshop (http://shop.anglarna.se/) eller över disk i Blåvittshopen från 6:e december. Pris för filmen är 100 kr.

Se trailern här nedan!

Share