Angående artikel i GP den 26/10

I förrgår den 26 oktober publicerade Göteborgs-Posten en artikel med rubriken Så ska polisen komma åt fotbollshuliganismen. Den berättar om hur man tänker sig tillämpa den lagstiftning som finns runt maskeringsförbud. Så som det framställs i artikeln så finns det nog anledning att återkomma till den frågan. Den är dock komplex och det är också en fråga som SFSU jobbar med.

Vi vill dock kommentera ett citat från åklagare Linda Wiking. Som en kommentar till att man under en tid börjat använda en ny hårdare tillämpning som man sedan i måndags använder i större skala säger hon enligt Göteborgs-Posten: Vi ville först informera de olika supporterklubbarna ordentligt och därigenom sprida budskapet. Detta mottog vi med väldigt stor förvåning. Vi har inte fått någon information eller inbjudan till dialog i frågan, det faller sig därför fullt naturligt att vi inte heller har kunnat sprida budskapet. Vi har hört oss för runt om i den göteborgska supportermiljön och utan att ha kontaktat samtliga aktiva grupper i samtliga klubbar så kan vi säga att vi inte är ensamma. Den här informationen tycks inte ha nått fram till någon.

Linda Wiking kanske är felunderrättad, kanske var ambitionen att komma i kontakt med de organiserade supportrarna, det har dock inte skett.

Det är mycket beklagligt att en åklagare går ut med osanningar i media och det är minst sagt osnyggt av Linda Wiking att lägga över ansvaret för informationsspridning när man inte tagit ansvaret att själva informera.

Artikeln i sin helhet finns att läsa nedan:

http://www.gp.se/sport/fotboll/s%C3%A5-ska-polisen-komma-%C3%A5t-fotbollshuliganismen-1.3902358

/Styrelsen för Supporterklubben Änglarna

Share