Presentation av nominering till IFK:s årsmöte: Mikael Magnusson

Inför IFK Göteborgs årsmöte

Supporterklubben Änglarna har under februari månad presenterat valberedningens nomineringarna till IFK Göteborgs styrelse genom olika filmintervjuer. Detta för att öka transparensen i föreningen och sprida kunskap om potentiella styrelsemedlemmar inför IFK Göteborgs årsmöte måndagen den 6:e mars. Vid dessa intervjuer upplyste vi även medlemmar om möjligheten att Änglarna kan bidra med att presentera eventuella övriga nomineringar. Vi har nu bara ett par dagar inför årsmötet mottagit nyheten från en medlem som ämnar att nominera Mikael Magnusson på det kommande årsmötet. Då tiden är allt för knapp för att genomföra någon filmintervju har vi här istället bett Mikael svara på frågor över mejl. Du hittar Mikaels svar här nedan.

Kan du berätta lite kort om dig själv?

Fotbollsintresserad tvåbarnsfar som brinner för att påverka vardagen till det bättre i alla avseenden. Brinner för möten med människor och glädjen att låta andra växa och utvecklas. Ser mig själv som en person med bredd erfarenhet inom ett flertal ämnen. Seriös i allt jag gör och tycker det är väldigt viktigt med ett korrekt uppträdande i alla avseenden. Tycker värdegrund är oerhört viktigt, både för mitt privata varumärke som dom företag/föreningar jag representerar.

Sysselsättning? 

Koncernchef Danfo International. 180 anställda världen över och 200 miljoner i omsättning.

Första blåvita minne?

Sommarmatcherna ute i Kungshamn/Västkusten.

Vad tror du att du kan bidra med till styrelsen? Varför svarade du ja till förslaget på nominering?

Jag bedömer att jag har en stor erfarenhet inom följande områden, Partner/sponsring/CSR och nätverksarbete inom idrottsföreningar.Sambandet mellan intäkter, kostnader och en förenings helhet. Sälj/marknadsföring. En bredd erfarenhet inom ett antal ämnen, som idag i styrelser är ett krav för att ta dom klokaste besluten. Förståelse för alla delar inom en förening, som skapar delaktighet, framgång och välmående.Förståelse och respekt för alla grupperingar inom en förening. Affärs och strategiarbete med fokus på att skapa större intäkter och upplevelser.

Vad är din syn på 51 % -regeln?

Min syn är att den skall bevaras. En förening får aldrig bli större än sina medlemmar. Jag har andra idéer om hur man kan skapa bolagsstrukturer med närvaro av medlemmar, supportrar och partners.

Nämn gärna tre viktiga frågor för dig (som styrelsen bör prioritera)?

Öka intäkterna för att skapa bästa förutsättningar för alla delarna inom IFK. Varumärket IFK Göteborg/Änglarna måste höjas. Våga utmana gamla arbetsätt, för att skapa bästa förutsättningar idag och för framtiden.

Du är VD för Danfo som är ett specialistföretag på offentliga toaletter. Hur tror du att du kan använda din yrkeserfarenhet i styrelsearbetet?

Är van att jobba i olika kulturer och olika förutsättningar i en rad olika frågor och utmaningar.Jobbar mycket med att öka fokus på intäkter och vårt kunderbjudande. Är van att förhandla med kommuner, kunder och leverantörer. Har stor erfarenhet av styrelsearbete, både inom näringslivet och föreningar.. Sitter själv som ordförande i en medlemsförening. Oavsett bransch är ett gediget styrelsearbete det absolut viktigaste för att nå framgång på alla plan.

 

Share