Filmgruppen söker kamrater som såg Blåvitt på 70- och 80-talet!

Att den blåvita supporterkulturen har en lång historia är allmänt känt och beskrivs bland annat mycket genomgående i den blåvita boken, Vi som är från Göteborg åker aldrig hem med sorg (2014).

Som ett sätt att lyfta upp vår blåvita historia, som självklart innehåller både positiva och negativa delar, vill Filmgruppen träffa och intervjua supportrar som varit på plats vid speciella matcher på främst 70- och 80-talet (eller för den delen ännu tidigare). I detta första skede vill vi även främst fokusera på möten med svenska lag som hittas i årets allsvenska tabell.

Med ”speciella” menas främst i supporterkulturellt avseende, men självklart klaffar detta även ofta med klassiska matcher på planen. Här kommer några exempel på matcher som vore fantastisk att höra blåvita supportrars upplevelser ifrån:

-Guldmatchen i Jönköping 1969

-Örebro borta 1970 då supportrar stormade planen och IFK åkte ur Allsvenskan

-Den blåvita invasionen med 5000 supportrar på plats i Kalmar 1975

-AIK borta 1977 där de tillresta blåvita placerades på Norra stå

-SM-finalmatcherna mot Hammarby 1982

-”Lysrörsmatchen” mot AIK 1983

-SM-guldet i Malmö 1987

Finns det andra egna förslag på matcher eller speciella händelser som skulle vilja fokuseras på i intervjuerna så är detta naturligtvis välkommet.

Var du själv på plats vid en klassisk match eller känner du någon annan som var det? Hör gärna av er till film@anglarna.se i så fall! Vi vill höra din berättelse!

Share