Vi bojkottar AFC borta

Den 25 september möter IFK Göteborg AFC Eskilstuna på bortaplan. Det är med blandade känslor som vi härmed meddelar att vi kommer bojkotta denna match, vi uppmanar starkt att övriga blåvita gör detsamma. Vi vill naturligtvis alltid att IFK Göteborg har ett starkt stöd såväl på hemma- som på bortaplan. Det finns dock tillfällen då bortastödet får stå tillbaka för saker som är viktigare på lång sikt. Vi kan inte medverka till att göra AFC till en förening bland andra föreningar och vi kan inte stötta dem ekonomiskt.

AFC Eskilstuna är en klubb som genom mycket tveksamma metoder har jobbat sig uppåt i seriesystemet. Man har tagit över andra klubbars platser i seriesystemet och bytt ort istället för att spela sig till nuvarande position. I AFC´s stadgar står det klart att man på årsmötet väljer föreningens ordförande för tio år, övriga ledamöter väljer man till hälften på sex år och den andra hälften på tre. Hur detta sker rent praktiskt givet att årsmöte hålls varje år är lite av en gåta. På det extra årsmöte där man klubbade igenom flytten till Eskilstuna var åtta personer närvarande, sex av dessa sitter idag i föreningens styrelse. Man har gjort sitt bästa för att inte ha medlemmar, när man väl synliggjorde möjligheten att bli medlem så gjorde man det med en armbåge vass som en spjutspets. 1000 kronor kostar det för en vuxen, dubbelt så mycket som det näst dyraste medlemskapet i allsvenskan, 650 kronor dyrare än ett medlemskap i IFK Göteborg. Man gör helt enkelt sitt allra bästa för att kringgå föreningsdemokratin och 51%-regeln.

IFK Göteborg och dess supportar har en lång och stark tradition av att värna föreningsdemokratin vi kommer fortsätta med det!

AFC Protokoll extra årsmöte 20160803

AFC Stadgar

Share