Tiforapport ifrån hemmapremiären

Då var den riktiga premiären avklarad och tänker man tillbaka på dagen så känns det riktigt bra. En trevlig uppvärmning på Trädgår´n med sol, kall öl och glada kamrater.  Ett soligt Gamla Ullevi med 11 man på plan som förde oss till seger, och inte att förglömma ett tifo som viskar om en bra läktarsäsong även i år.

Som vissa säkert märkte fanns det en del bekant med motivet i premiärtifot denna säsong  ifrån det premiärtifo vid hade mot djurgården 2009 när arenan invigdes för vår del. Det tifot kantades tyvärr av att hela nederdelen av tifot var saboterat under natten och fick improviseras  nytt under morgonen på matchdagen. Överdelen gav även  det mer att önska då papper inte hölls upp pga. dålig info samt att det var skuret med kniv i overhead-delarna.

Detta är något vi har stört oss på under en längre tid då vi faktiskt vill ha ett bra och snyggt tifo på Stadssiluetten då det är ett klassikt motiv för många blåvittare. Därför hade vi nu planerat att göra motivet igen fast större, bättre och med ett bra utförande som visar att vi har utvecklats ifrån försöket 2009.

Såhär i efterhand är vi mycket nöjda med resultatet och det känns som vi nu faktiskt kan dra ett sträck över 2009 premiären och istället minnas vårt siluett-tifo som något positivt.

Vi tänkte och köra en lite intressant historia hur vi gjorde tifot och hur det ibland inte blir som man har tänkt sig när man planerar inköp och tifofix, den följer som sådan.

Att vi skulle köra vårt första tifo vår hemmapremiär var det inget tvivel om samt att vad vi skulle göra var även klart sen en bra tid tillbaka. Vi tittade över lite nya kontakter som kunde leverera hela nederdelen av tifot färdigsytt så vi sparade in lite tid på det så v kunde fokusera mer på uppskissningen och målandet.  Efter ca en och en halv vecka kom tyget samt lite av pappersarken vi hade beställt. Nyfiken och optimistiskt öppnade vi paketen och inser att vi precis har hamnat i en jävligt jobbig situation.  Hela overheaden var sytt i RÖTT TYG!

Vi fick ringa runt lite för att komma fram till om vi skulle skicka tillbaka tyget och be leverantörerna fixa en ny OH eller om vi helt enkelt skulle handla lite mer färg och måla över hela overheaden istället. Det blev det sistnämnda då vi inte ville riskera att det skulle dra ut på tiden för mycket samt massa ärenden på banken med pengar fram och tillbaka.

Väl där så fick vi ungefär samtidigt besked om att vi tyvärr inte kunde låna de lokaler vi är vana vid då dessa var bokade sen ett tag tillbaka utan att vi helt enkelt får måla hela overheaden i ett mindre rum på ca 12×7 meter.  Vi märkte och väl när vi satt igång att vi var tvungna att måla allting två ggr då den knallröda färgen lyste igenom tyget med bara en strykning.

Sådär höll vi på i ca två och en halv vecka, måla en del på fem meter  för att sen hårtorka hela skiten, nästa strykning, hårtork , 5 meter till, hårtork, sista strykningen och helt enkelt göra klart 10 meter av overheden per dag.  Men kan bli tokig för mindre. När flaggan väl va klar så hade vi lite mer en en vecka kvar till matchen och då beslutades det att vi även fixar ihop en banderoll som vi kan hänga på det omtalade planket på arenan och med tanke på att Göteborg nu hade målats upp som skulle täcka hela klacken så ville vi att spelarna skall känna att dom har hela staden i ryggen när spelar på planen och därav texten .

Det finns  en massa mer småsaker att berätta om flagnande färg, brinnande hårtorkar  och inkompetenta leverantörer men dom sparar vi till er som kommer fram och tjötar med oss över en pilsner. Sammanfattningsvis så kan vi iaf. vara riktigt glada med resultatet och lova oss själva att aldrig mer beställa tyg ifrån polska färgblinda leverantörer som knappt kan förstå ett ord på  på engelska.  Nu tar vi det härifrån och vi tackar alla er som skänkt pengar och gjorde detta premiärtifo möjligt.

Insamlingsresultatet för matchen mot BP blev 6350:- Vill ni se alla insamlingsresultat så finns det under fliken Kamratunionen/tifofonden på vår hemsida.

/Kamratunionen
[Texten först publicerad på Ultras Göteborgs hemsida]

Stöd Tifofonden!
Pg: 57 21 92-3

Share