Kommandobryggan on tour

Gemensam klacksamling på Olympia mot AS Trencin

Torsdag 18 juli går som bekant IFK Göteborg in i Europa Leagues 2:a kvalomgång genom att möta AS Trencin från Slovakien. Tyvärr så kommer vi inte få spela denna match hemma på Gamla Ullevi, på grund av ett stelbent reglemente från UEFA och uppbokade arenor, utan har blivit hänvisade till att spela vår hemmamatch på Olympia i Helsingborg.

Detta är naturligtvis olyckligt men inget som skall hindra oss från att ge vårt yttersta för att stötta vårt lag. Vi uppmanar därför alla blåvita supportrar att ta sig till Helsingborg och skapa en inramning värdig IFK Göteborg. – Inga ursäkter är goda nog för att inte vara på plats en match som denna!

Då vi inte räknar med att det kommer någon jättepublik har vi tillsammans med bland annat Ultras Göteborg, efter diverse diskussioner med Kamratgården, kommit fram till att det mest gynnsamma för att skapa en magisk atmosfär är att klacken utgår ifrån övre östra läktarens mittsektioner, dvs 33-34 enligt skissen nedan, och sedan fyller på ut mot de båda kanterna.

 

Vi uppmanar med andra ord alla, oavsett grupptillhörighet eller ordinarie hemvist på Gamla Ullevi, att sluta upp bakom Kommandobryggan och tillsammans bilda en unison blåvitklack över hela långsidan. Vi lyckades med detta i den allsvenska premiären mot Häcken och nu gäller det åter att vi alla gemensamt drar mot ett och samma mål.

Det hänger på oss supportrar att skapa en ljudkuliss och visuell inramning på Olympia som får våra spelare att känna att de spelar på hemmaplan, men för att lyckas måste vi stå upp som en! Därför behöver vi er hjälp med att klippa konfetti och plocka med allt vad som finns i flagg- och banderollväg och färga hela läktaren blå och vit. – Nu kallar Europa än en gång!

En för alla – Alla för Blåvitt!

 

PS. För er som mot förmodan känner att ni vill sitta ner kommer det att finnas gott om plats på nedre sektion och ut mot kanterna, så låt inte detta avskräcka från att åka ner till Helsingborg. Finns det hjärterum så finns det stjärterum.

Supporterklubben Änglarna arrangerar bussresa till subventionerat pris som enkelt bokas via vår webshop eller över disk i Blåvittshopen, Gamla Ullevi.

Share