Stå upp för Blåvitt på måndag!

På måndag gäller det. Rivalitet. Guldstrid. Gnaget på Gamla Ullevi.
Vi, den 12:e spelaren, har en enda uppgift: att ge allt för tre poäng!

I en sådan här match finns bara ett läge: totalt fokus, total målmedvetenhet. Vi snackar Gnaget på hemmaplan och toppmöte i en guldstrid. Tre poäng är aldrig viktigare.

Just den saken ska höras och synas på läktarna. Sången ska dåna – från alla läktarsektioner! Våra färger ska flyga – flaggor, banderoller, halsdukar… allt ska gå i blått och vitt! Vi ska vara Gamla Ullevi, både ljudkulissen och visuellt. Våra gubbar på planen ska känna att de har hela Göteborg i ryggen!

Samling på söndagsträningen
Inför matchen har uppmaningar om samling på söndagsträningen på Kamratgården gått ut – ta med er polarna och bidra till att ge grabbarna ett extra adrenalinpåslag inför matchen! Låt dem se att vi är med dem – alltid.

Marsch från Vasa kl 18:00 – se till att färga den blåvit!
Innan matchen kommer blåvita samlas i centrum för att ladda inför match. Flera grupper har tillsammans uppmanat till en gemensam marsch till Gamla Ullevi, som ett sätt för oss på läktarna att tagga upp. Samling sker utanför Restaurang Vasa, avmarsch klockan 18:00.

Grupperna skriver särskilt en uppmaning om att med hjälp av ”flaggor, halsdukar och allt (…) färga marschen i blått och vitt”. Änglar, det ska helt enkelt synas att det är IFK som kommer – visa färgerna! I sammanhanget kan vi även påminna om Kamratunionens uppmaningar om att slopa bangers. Se till att vara ett inslag i stadsbilden som göteborgarna och framför allt alla blåvita kan vara stolta över!

Stötta Blåvitt – sången ska eka och Gamla dränkas i våra färger!
Inne på arenan förväntas alla ge allt – både verbalt och visuellt. Blåvit stad har sedan tidigare uppmanat om att hela arenan ska leva samt att alla på långsidorna ska ta med konfetti. I övrigt gäller samma sak som alltid; ju mer flaggor, banderoller, halsdukar och tröjor som går i blått och vitt, desto bättre. Tillsammans färgar vi Gamla i himmelens och havets färger, så som det anstår Kamratföreningen från Göteborg.

Ni som ser matchen från Kommandobryggan har ett särskilt ansvar att stötta laget verbalt – klackläktaren är en sjungande sektion och står man där förväntas man bidra till sången så mycket man någonsin kan. Visa att ni fattar det – visa att ni vill bidra till stämningen, inte bara vara nära den!

Håll gångarna rena och stötta med värdighet!
Jag påminner dessutom åter om att Räddningstjänsten särskilt kollar läget i gångarna på klackläktaren. Kommandobryggan är utsåld och det kommer att bli trångt. Hjälp därför till att hålla gångarna rena – och framför allt, lyssna på era kamrater eller på personal som påminner om att de måste hållas fria. Efter matchen kommer resultatet utvärderas och i bästa fall kommer trapporna framöver att bemannas med publikvärdar igen.

Slutligen: det är mycket hets där ute nu och det är som det ska vara inför ett möte med Gnaget. Tänk dock på att ge ert engagemang en form som alla blåvita kan ställa upp på. Låt fokus ligga på att stötta IFK Göteborg. Och framför allt – släpp ut all er energi, men gör det på ett sätt som driver på vårt lag, inte så att matchen i värsta fall riskerar att avgöras av SvFF-folk i ett mötesrum.

Ge järnet nu änglar. Hela vägen och allihop. Det är inte ”klacken”, ”Levande sittplats” eller ”någon annan” som ska göra det. Det är vi, IFK Göteborg. Tillsammans.

Stå upp för Blåvitt på måndag!

Anders Almgren
SLO, IFK Göteborg

Share