Reseberättelse HBK-IFK 13/7

Runt lunchtid samlades ett stort antal änglar vid Shell-macken framför Nils Ericsson-terminalen. Trots det inte alltför fina vädret verkade humöret vara på topp inför den första allsvenska bortamatchen på en dryg månad. Planerna på bad i Tylösand verkade dock gå i kras. När frågan ställs till resenärerna hörs dock ett starkt JA från ena delen av bussen. Men regnet ökar ständigt och till slut har till och med de mest optimistiska resenärerna lagt ner badplanerna. Förhoppningsvis får vi nya chanser redan på någon av de kommande resorna! Kursen sätts mot centrala Halmstad och Stora Torg. På bussen är det skön stämning och man sjunger högt med i Schytts ”Heja Blåvitt”. Temperaturen ökar mer och mer, inte långt kvar till match nu. Resenärerna sluter upp med övriga rättrogna på Tre Hjärtan i Halmstad. Den supportervänliga puben spelar blåvitmusik och personalen bär blåvita tröjor, vad mer kan man begära?

 När sedan matchen blåser av kan två saker konstateras hos de blåvita: (1)Den nya frälsaren i målväg heter Vibe och att (2) ingen är nöjd med en poäng. Efter en stunds besvikelse laddas det under hemresans första fas om för dagens B-match, nämligen vm-finalen. Någon ropar Tyskland medan andra menar att det är Argentina som tar titeln. Bussen rullar vidare mot King’s hill i Falkenberg som Änglarna för kvällen abonnerat. Det dröjer inte länge tills blåvittvramsorna återigen rungar i lokalen, eller som en av resenärerna säger: ”Är det inte blåvitt så spelar det ju ingen roll”. Finalen får sin segrare och resan börjar nu lida mot sitt slut, snart rullar bussen mot Göteborg igen. Vi konstaterar att det trots poängtapp varit en trevlig resa innehållandes en stor dos kamratskap. Nästa stopp: Mjällby 27:e juli!

Resorna till Mjällby med flera resmål bokas antingen i Blåvittshopen, Gamla Ullevi, eller genom Änglarnas webshop.

Share