Styrelsen tackar för förtroendet

loggaLördagen den 7 februari kl 16.00 höll Supporterklubben Änglarna sitt 42:a årsmöte på Tolvans i Gamla Ullevi. Till skillnad från förgående år då vi kunnat lägga årsmöte i samband med match på Valhalla blev förutsättningarna i år mycket svårare då vi också fick sämsta tänkbara avsparkstid i Atlantic Cup vilket gjorde det omöjligt att kombinera möte med match. Trots detta var det en hängiven, men blygsam, skara som närvarade på stämman.

Mötet inleddes av att ordförande Mathias Schwarz hälsade samtliga välkomna, Lars-Rune Bohlin valdes till mötesordförande som med klubban i handen förde mötet framåt.

Verksamhetsberättelsen presenterades där fokus låg på arrangemang, souvenirer, medlemsadministration och resor. Året inleddes med releasefesten av boken Vi som är från Göteborg åker aldrig hem med sorg på Tolvans, Gamla Ullevi. Det var utdelningen av böcker, intervjuer av på scen och Håkan Milds hederpris delades ut. Säsongen fortsatte med diverse arrangemang på Valand, Matchtröjans dag i Kungsparken, Rikets Änglar, 4:e oktober och avslutades med den årliga julförsäljningen i Nordstan.

Under året har Änglarna tagit fram och haft till försäljning ett brett och varierat utbud av souvenirer som mottagets med stor framgång. Årets hit blev Änglarnas Julmust som inom loppet av två timmar såldes slut på julmarknaden.

Medlemsadministrationen har under året brustit i kontinuerliga utskick av medlemskort men detta ligger under förändring. Under hösten har upphandling pågått och offerter tagits in från företag då administrationen inom kort kommer att läggas extern. Resultat kommer då bli snabba och smidiga utskick samt att stor tid frigörs hos styrelsen som istället kommer att kunna läggas på att t.ex. öka antalet medlemmar.

Resor har under året arrangerats till samtliga matcher förutom två och ingen resa har behövt ställas in. Totalt har 19 bussar rullat varav två storbussar.  Resegruppen har under året utökats och vi inleder nu säsongen 2015 med sju reseledare. Värt att notera är att vi både inledde och avslutade resesäsongen med vinst.

Änglarnas ekonomi har under året varit god, vilket ger oss en stabil start inför 2015.

Valberedningen presenterade sitt förslag av 2015 styrelse vilket årsmötet biföll.

Den nya styrelsen utgör av:

Ordförande för en tid av ett år: Mathias Schwarz

Ledamöter för en tid av två år: Erik Gerdén, Marcus Falkenstrand, Erika Larsson och Fredrik Strömberg. Samtliga omval.

Ledamöter för en tid av ett år (fyllnadsår), Peter Lindegren (nyval) och Sebastian Stenman (tidigare suppleant).

Suppleanter för en tid av ett år:  Oscar Damberg (omval) och Mikaël Meisen Dietmann (nyval).

Sofia Bohlin, Nina Natri och Johan Elisson har ytterligare ett år kvar som ledamöter.

Årsmötet yrkade på omval av valberedningen, Robert Magnusson och Franz Zdunic fortsätter därav sitt arbete under 2015.

Revisorledamöter för en tid av ett år valdes varav Marcus Toremar fortsätter tillsammans med nyvalet Kristoffer Norén och Love Berndtsson valdes till revisorssuppleant.

 

Hederpriset Ärkeängeln tillkännagavs där styrelsen efter röstning bland medlemmarna beslutet att tilldela utmärkelsen Emil Salomonsson med följande motivering:

Supporterklubben Änglarnas hederspris Ärkeängeln går för år 2014 till en poängkung men också en riktig hjälte, både på och utanför planen.

Hösten 2011 dök han upp och visade på kort tid sin kapacitet. Under följande säsong brottades han inte bara med ett Blåvitt som inte lyckades alls rent sportsligt, utan också med en svår sjukdom. Mottagaren av Ärkeängeln 2014 lyckades ändå stå för en stark säsong tack vare en positiv attityd till både livet på och av planen.

Under sina dryga tre säsonger i den blåvita tröjan har han gång på gång presterat och har under säsongerna 2012 till 2014 spelat näst flest matcher av alla i IFK Göteborg, bara slagen av en annan Ärkeängel, Jakob Johansson. Han har dessutom konstant producerat poäng och lyckades under 2014, från sin defensiva utgångsposition, producera 12 allsvenska poäng, näst bäst i föreningen.

Årets Ärkeängel har en stark karaktär och en enorm lojalitet, som alla supportrar älskar. Han heter Emil Salomonsson och Änglarna är otroligt glada över att få ge tillbaka lite av all den glädje han givit oss på läktaren.

Då Emil befann sig i Portugal och tyvärr inte själv kunde närvara för att motta priset fick vi istället en videohälsning där Emil uttryckte sin glädje och stolthet över att få bli Ärkeängel.

Årsmötet avslutades med en frågestund där Supporterfonden lyftes och hur Änglarnas styrelse arbetar med detta. Änglarna har under året lyft detta inom styrelsen och har flertalet gånger varit i kontakt med innehavaren av supporterfondens konto där man krävt en redovisning av summan och en omgående plan gällande utbetalning. Tråkigt nog har inte detta skett i den takt som man kunna önska men vi fortsätter ligga med tryck då det förflutit på tok för lång tid och Supporterfonden måste avslutas och de insamlade pengarna ska gå till utlovat ändamål. Vi återkommer med information så fort vi själva har en klarare tidsbild om när detta kommer att ske.

Vi vill tacka alla närvarande i lördags och alla medlemmar för fortsatt förtroende inför säsongen 2015.

Styrelsen för Supporterklubben Änglarna

Share