Ny Blåvitt-skiva nära nu

Snacket har gått ett bra tag och under hela vinterhalvåret har det surrats ordentliget om att det är en ny skiva med blåvita låtar på gång. Änglarna kan nu meddela att det hela vid det här laget är bra mycket mer än bara snack.
Så här kommer en intervju med initiativtagaren till Änglarnas senaste skivprojekt, Svante Alvstam.

Det ryktas om en ny blåvitt-skiva, vad är på gång?
Innan allsvenskan drar igång kommer vi släppa en ny samling med 21 helt nya blåvita låtar av blandade artister. Kommer bli otroligt bra!

Vad var anledningen till att ni drog igång det här?
Vi älskar Blåvitt och vi vill stärka vår gemensamma supporterkultur. Blåvit musik är en del av vår supporterkultur och en del vi vill utveckla. Vi vill ha fler låtar att ladda med inför matcher, i bortabussarna, efter matcherna, mellan matcherna osv. Syftet har varit att bredda musik som andas Blåvitt, om det finns fler alternativ till det som funnits tidigare så kommer fler kunna hitta en eller flera låtar som gör att det blir roligare att supporta Blåvitt.

hotrod-angel - KopiaKan du redan nu avslöja vilka som är med?
Det är en bra blandning av kända och mer okända. Göteborg är ju en rock-stad så det är i grund och botten pop, rock, punk, hårdrock, men finns även hiphop och electro. Av de kända bör man väl nämna RaffeBoys som består av Ralf i Mustasch, Ian från Soundtrack of our lives, Daniel i In Flames och Anders i Tiamat. Även Arvingarna och Jävlaranamma bidrar med riktigt starka låtar. Lägg därtill sådana man har hört blåvittlåtar med innan t.ex. Groznyj, Änglaskaran och Bröderna Grov plus en hel drös med artister som debuterar i blåvita sammanhang.

Överskottet från skivan kommer ju gå till Tifofonden och IFK Göteborgs fotbollsakademi. Innebär det att alla artister har ställt upp gratis och gör det här helt ideellt?
Sant, alla artister ställer upp gratis, ingen får betalt. Hade någon krävt betalt så hade de inte fått vara med. Då hade de inte varit blåvita på riktigt utan av plast.

Har du nån favorit på skivan?
Jag har många favoriter, standarden är förvånansvärt hög men eftersom jag även är svag för stark 80-tals hårdrock så är jag nog extra nöjd med Mats Levéns blåvita Klas Ingesson-hyllning.

Hur kommer skivan släppas?
Den kommer inledningsvis släppas på cd. Det snackas även om att framåt göra vinyl men framförallt kommer den komma digitalt, alltså på spotify osv. Men första månaderna kommer vi bara släppa på cd för att främja skivförsäljningen till förmån för Tifofonden och Akademin. Änglarna kommer börja ta upp förhandsbeställningar i närmaste tiden så då gäller det att hugga till.

Hur ligger allting till just nu? När kommer alla blåvita kunna köpa denna heta skiva?
Just nu finns inget exakt datum spikat då vi genomför sista jobbet nu i dagarna innan vi skickar på tryck. Avsikten är att släppa i andra halvan av mars och vi jobbar bokstavligen dag å natt för att det ska bli så. Oavsett så kan jag garantera att när vi laddar för hemmapremiären mot Åtvidaberg 5 april så kommer vi kunna ladda upp med 21 nya blåvittlåtar!

Något du avslutningsvis vill tillägga?
Vi är Blåvitt, bäst i Sverige! Köp skivan!

Share