Matchtröjans dag

Söndagen 16 augusti är det åter dags att kliva fram och gemensamt färga innerstaden i de vackraste av färger. Matchtröjans dag, med den traditionsenliga parksamlingen, är här – se till att sluta upp, änglar!

 

Matchtröjans dag 2015

c1Det är vid det här laget en tradition att vid någon av sommarens matcher kalla till matchtröjans dag. Vår blåvita matchtröja har i särklass Sveriges starkaste och mest igenkända och har funnits med genom vår historia i flera decennier tillbaka. Den är en del av vår själ och vi ska bära den med stolthet i så väl Sverige som ute i Europa.

Inför hemmamatchen mot BK Häcken drar därför alla rättrogna på sig sin blåvita matchtröja i en gemensam manifestation av glädje och stolthet. Antingen är det din vanliga matchrutin eller så letar du fram den ur garderoben just denna dag. – Matchtröjans dag firas med tröjan på!

Parkfest

I vanlig ordning ordnas denna dag även parksamling och som alltid är det bara att sluta upp i Kungsparken bakom Storan. Det blir ett spontant sammelsurium av öl, picknick, boll, sång och blåvit fest. Kort och gott det vi själva gör det till.

Matchstart är satt till 15.00 och festen i Kungsparken (bakom Storan) inleds klockan 12.00 eller ännu tidigare om man känner för det.

Alla blåvita uppmanas att sluta upp i denna massiva uppvisning av positiv blåvit supporterkultur.
Så, på med matchtröjan och ladda upp inför matchen mot Häcken i Parkallén tillsammans med alla oss andra änglar och kamrater.

Tillsammans för Blåvitt!

20apikh
Skulle vädret inte tillåta en parksamling under trevliga former uppmanas alla till samling på krogar och caféer längs Avenyn istället.

 

Share