En sammanfattning av årsmötet 2016

Supporterklubben höll i lördags årsmöte på tolvans salonger. Det får konstateras att det kom ett mindre antal medlemmar än vi hade hoppats på men det var trots det ett bra och trevligt årsmöte som klockade in på dryga trettio minuter.

En motion gällande stadgeändring om hur mötet ska utlysas hade inkommit och stämman instämde i förslaget. Ändringen innebär att årsmötet från och med nästa år inte längre behöver utlysas i dagspressen utan kommer i framtiden endast behöva utlysas på supporterklubbens hemsida och på de sociala medier som klubben använder.

Ekonomin är fortsatt god. 2015 gick klubben plus ca 13 000. När det gäller resorna så har klubben ökat omsättningen kraftigt men håller fortsatt priserna låga priser varpå ingen nämnvärd vinst görs på dessa. Skivan som släpptes tidigt 2015 har sålt strålande, cirka 120 000 har den sålt för, vinsten som ska fördelas mellan IFK:s akademi och Tifofonden uppgår till cirka 96 000. Så stort tack till alla er som gjorde skivan möjlig (Svante Alvstam, Mathias Schwarz, Jonas Johansson, Kalle Von Hall, Åke Olsson med flera), till alla artister som ställde upp ideellt och till er som köpt den. De positiva ekonomiska aspekterna sammanfattas med att vi har bra koll och att pengarna kommer till nytta för klubbens medlemmar och för IFK Göteborg. Vi har under året tappat en hel del medlemmar. Ekonomiskt ger det en minskad inkomst på ca 80 000 kronor. Samarbetet med föreningshuset, som tar över medlemsadministrationen, har dock påbörjats. Detta kommer förhoppningsvis bidra till att vända den negativa trenden.

Årsmötet följde valberedningens förslag vilket innebär att styrelsen och revisionens sammansättning ser fram till årsmötet 2017 ut som följer:
Ordförande: Peter Lindegren
Ledamöter: Erik Gerdén, Marcus Falkenstrand, Erika Larsson, Fredrik Strömberg, Sofia Bohlin, Nina Natri, Sebastian Stenman, Mikaël Meisen Dietmann, Joakim Lindberg
Suppleanter: Sara Pudic, Johan Fredriksson
Revisorer: Marcus Toremar, Kristoffer Norén
Revisorssuppleant: Love Berndtsson

Den nya styrelsen vill tacka för förtroendet och vi hoppas på ett bra 2016 för Änglarna och för IFK Göteborg. Vi vill också rikta ett stort tack till Mathias Schwarz, Johan Elisson och Oscar Damberg för sin tid i styrelsen.

Mötet avslutades som sig bör med ärkeängeln tilldelades John Alvbåge. Motiveringen löd:

Supporterklubben Änglarnas hederspris Ärkeängeln går för år 2015 till en riktig göteborgare och en spelare som länge visat engagemang och hög lojalitet mot både IFK och oss supportrar. Han har under flera säsonger varit en fansens favorit.

När han den gångna säsongen med kraft visade att han är svensk fotbolls absolut bästa på sin position föll alla bitar på plats. Under 2015 höll han 14 nollor i serien med närmsta konkurrent fem nollor sämre, och han hade en lika överlägsen räddningsprocent. Men det är mest pricken över i:et. Under hösten skrevs dessutom ett nytt kontrakt över tre år som ytterligare bevisar spelarens lojalitet mot föreningen.

Årets Ärkeängel heter självklart John Alvbåge och Änglarna är övertygade om att 2016 kommer kännas precis lika tryggt med honom mellan stolparna som det kändes föregående säsong.

Efter mötet ställde Emil Salomonsson, John Alvbåge och Mads Albæk upp på intervjuer och frågor från mötesdeltagarna lett med stadig hand av Marcus ”Pysen” Angelin. Stort tack till spelarna och till Marcus.

Share
Etiketter: ,