INFÖR KVÄLLENS MATCH MOT MALMÖ

INFÖR KVÄLLENS MATCH MOT MALMÖ

Änglar!

Vi hade önskat att vi skulle kunna fokusera fullt ut på matchen i dag. Men med hänsyn till den senaste tidens händelser kring ordningsmakten på fotboll – som tog en ny vändning i går då en SLO för AIK blev slagen med batong av en ordningsvakt i Helsingborg – vill Supporterklubben Änglarna kommunicera följande inför kvällens drabbning.

1.Vi uppmanar samtliga änglar och blåvita att visa oss från vår bästa sida i kväll. Stötta laget lika passionerat som vanligt, lev ut din känsla, sjung så högt du kan – men ge inte de krafter som propagerar för hårdare tag och angriper den positiva supporterkulturen ett enda argument för sin sak. Ser du övervåld från ordningsmakten, dokumentera och anmäl!

2. ”Flaggförbudet”, det vill säga förbudet mot s.k ”overheadflaggor” mellan tre och åtta kvadratmeter stora har nu drabbat oss vilket inte var oväntat: precis som tidigare har detta inte föregåtts av någon dialog med polisen. Änglarnas ställningstagande är oförändrat: förbudet är missriktat och inkräktar på den levande läktarkulturen. Efter vår förra skrivelse har vi kontaktats av lokal polis som förklarat sig villiga att komma och prata med oss: vi välkomnar detta.

3. Änglarna är inte bara IFK Göteborgs officiella supporterklubb, utan också en del i den enade supporterrörelsen. Den rörelsen blir starkare för varje röst som ansluter sig. Därför vill vi uppmuntra dig som läser detta och är orolig: gå med i din lokala supporterklubb! Se till att den är ansluten till SFSU! Bli en del av en enig supporterrörelse som säger: detta är inte vägen framåt.

4. I går blev AIKs SLO slagen med batong, i dag utrustar våra gäster Malmö FF sin servicepersonal med GoPro och sätter sin VD i kassan, på grund av att supportrarna inte litar på att de kommer behandlas väl av ordningsmakten. Situationen är djupt allvarlig och från Svensk Elitfotboll talar man rakt ut om en kris. Vi som supportrar har inte sökt konfrontation, vi har inte sökt eskalering. Vi söker nedtrappning, dialog och samverkan. Vi vädjar till beslutsfattande att ta sitt förnuft till fånga.

 

Share