”ÄNGLAHJÄLPEN” FOKUSERAR PÅ SKOLUNGDOM

Sedan 2017 har Änglarnas organisation ”Änglahjälpen” samlat in pengar till matchbiljetter för ungdomar.

Från och med hösten 2019 kommer Änglahjälpen att rikta arbetet helt och hållet mot skolklasser. Andra organisationer och lag kommer att ha möjlighet att köpa lagbiljetter (70 kr/person) av på föreningens hemsida eller kontakta IFK Göteborg i Samhället.

Beslutet att rikta Änglahjälpen mot skolklasser är taget av Änglarnas styrelse i samråd med IFK Göteborg. Syftet är att få en tydligare rollfördelning mellan organisationerna. Initiativet kommer från Änglahjälpens ansvarige, Rasmus Forsström.

– Att ge Änglahjälpen ett tydligare fokus mot skolungdom är något jag tänkt på ett tag. Dels för att minska beroendet av större donationer, men framför allt för att jag tror att det är i skolan som biljetterna gör mest nytta. Det kan vara tufft att hitta på gemensamma aktiviteter som klass eftersom den svenska skolan är helt avgiftsfri. Änglahjälpen är ett enkelt sätt att hitta på en kul aktivitet som dessutom ger goda möjligheter att väcka ett fotbollsintresse hos de som inte redan är frälsta. Jag har själv tagit med mina elever på matcher och jag kan verkligen rekommendera de som jobbar i skolvärlden att göra detsamma. Det är ett minne för livet, säger Rasmus Forsström.

 

Ansök om biljetter på anglahjalpen.com till matcherna:

IFK Göteborg – Kalmar FF, måndag 26 augusti 19:00

IFK Göteborg – IK Sirius, lördag 21 september 18:00

Änglahjälpen swish: 123 460 6554

Lagbiljetter: https://ifkgoteborg.se/biljetter/vara-biljetter/#lagbiljetter

IFK i Samhället: elisabeth.anderton@ifkgoteborg.se

/ Supporterklubben Änglarna

Share