Fjärde oktober - nu och i framtiden

2021-10-04 18:00:00

Fjärde oktober - nu och i framtiden

2021-10-04 18:00:00

Änglar,

I dag är en märkesdag – en högtidsdag. I dag hyllar vi minnet av de som för 117 år sedan gav oss en gåva som vi älskar än i dag. Gåvan av vår kamratförening.

 

 

För exakt ett år sedan lanserade vi Fjärde Oktober. Målsättningen var att ge ett ekonomiskt tillskott till IFK Göteborg i en tid då pandemin verkade hota föreningens själva existens.

Året som följde har på många sätt varit ett av de mörkaste i IFK Göteborgs historia. Kriser har avlöst varandra både på och bredvid planen. Vi har prövats, på alla sätt en supporterskara kan prövas. Trots det fortsätter vi framåt.

 

 

För månad efter månad har vi hårdnackat fortsatt med vårt stöd. Det har skramlats från alla håll på läktaren. Hårt arbetande ideella har designat t-shirts, skänkt souvenirer för auktion, och krupit runt fotbollsplaner. Änglarnas fotograf Fredrik Aremyr fortsätter sina otroligt uppskattade fotolotterier varje hemmamatch. Är det något vi har lärt oss av det här året så är det att vår supporterskara är bäst i Sverige. När tiderna är svåra står vi här ändå, som Tifogruppens banderoll skaldade i fredags.

 

 

Nu är det dags att prata lite om framtiden.

Publikrestriktionerna är borta. Men Fjärde Oktober kommer att fortsätta rulla. Vi har kvar vår prenumeration på stödbiljetter, och det går fortfarande att köpa våra t-shirts i shopen.

Vid årsskiftet, när intäkterna från jultröjan är inräknade, vet vi hur stor summan blev och då slutredovisar vi projektets första år. Till dags dato har IFK Göteborgs supportrar under Fjärde Oktober samlat in två miljoner kronor – en bit från målet på fem, men ändå en siffra vi är stolta över att ha åstadkommit tillsammans.

 

 

I framtiden vill vi fortsätta använda Fjärde Oktober som samlingsnamn för supporterinitiativ där intäkterna går till klubben. Vi räknar med att släppa ett par supporterdesignade merchandise om året, och skramla lite extra i samband med supporterarrangemang. Vi hoppas även såklart att Änglarnas Julgala – med lite hjälp från tekniken – ska bli en återkommande tradition. För Blåvitt är inte ute ur mörkret – så vi måste fortsätta tända ljus på deras väg.

 

Från och med säsongen 2022 kommer vi att öronmärka de pengar som kommer in till särskilda ändamål kopplade till IFK Göteborgs verksamhet. Det kommer att ske i dialog och samförstånd med klubben. Pengarna skall gå dit de behövs bäst.

 

 

Vår förening är inte ute ur mörkret. Men du som vill kan också tända ett par ljus längs vägen.

 

 

I dag är det fjärde oktober. I dag är det IFK Göteborgs födelsedag, och starten på vårt medlemsår.

Bli medlem. Köp biljett till Örebromatchen. Och för alla er som vill och orkar, låt ljusen brinna vid stenen på Karlsro Fält i kväll. Låt lågan som aldrig slocknar skina över Annedals ängar och änglar.

De gav oss en gåva. Vi fortsätter att betala tillbaka. Genom den mörka natten.

För en dag kommer gryningen.

 

 

Teckna ditt medlemskap i IFK Göteborg här.

Köp biljett till Örebromatchen här.

Köp Fjärde Oktober-merchandise här.

 

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.